Theaterkoor

Theaterkoor Dario Fo

Een groep talentvolle zangers en zangeressen zingt in het theaterkoor van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Het koor brengt uiteenlopende muziekstijlen met een prachtige mix van stemmen. Vele concerten, opera’s, musicals staan inmiddels op het repertoire. Landelijke  bekendheid verwierf het koor door producties en optredens onder andere met The Kyteman Orchestra, het NJO (Nederlandse Orkest- en Ensemble Academie), DNOA (Dutch National Opera Academy)  het Asko|Schönberg, Ernst Daniël Smid en door optredens voor radio en televisie zoals bij 3FM, Giel Beelen en bij De Wereld Draait Door. Ook internationaal zette het koor zichzelf op de kaart; met bands als Alt-J, The Kyteman Orchestra en Thus:Owls werd opgetreden op grote festivals zoals Lowlands en op poppodia in Berlijn en Londen. Al twee keer vertegenwoordigde het koor Nederland tijdens European Youth Music Festival. De indrukwekkende a cappella versie van ‘Bangerang’ van Skrillex ging de hele wereld over, met maar liefst anderhalf miljoen views op YouTube.

Naast bestaande muziekstukken zingt het koor ook eigen repertoire gecomponeerd door huiscomponist/arrangeur Boudewijn Ruigrok. Het koor kan tevens optredens ‘op maat’ verzorgen geheel naar wens van de opdrachtgever. Het koor kenmerkt zich door een Westlandse mentaliteit van aanpakken en doen met verrassende resultaten.

Oorsprong Theaterkoor Dario Fo
Veel zangers en zangeressen zaten als kind op Theaterschool Koperen Kees, een onderdeel van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Maar ook studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en andere talenten uit Westland, Midden-Delfland en omgeving maken deel uit van het koor.

Dirigent : Rick Schoonbeek
Regie : Wilma Sekreve
Arrangeur : Boudewijn Ruigrok

Dario Fo, ondernemers in de kunst & Theaterschool Koperen Kees

Vanuit het hart van het Westland, Poeldijk, organiseert Dario Fo, ondernemers in de kunst al ruim twintig jaar voorstellingen gemaakt door en voor de plaatselijke bevolking. Dat kunnen grote en populaire musicalproducties zijn, maar ook meer of minder bekende opera’s en muziektheatervoorstellingen. In alle producties krijgen beginnende en gevestigde spelers en zangers uit het Westland de kans hun acteer- en zangtalenten te tonen. Veelal zijn deze opgeleid aan theaterschool Koperen Kees, die aan Dario Fo is gelieerd.

Dario Fo noemt zichzelf ‘ondernemers in de kunst’, waarbij het ondernemen in twee opzichten geldt: de groep weet zichzelf staande te houden dankzij een belangrijk aandeel aan eigen opbrengsten. Daarbij speelt sponsoring een rol, maar ook ondernemerschap door inkomsten uit optredens en voorstellingen. Maar Dario Fo is ook ondernemend in het elk jaar weer mobiliseren van nieuw talent met een steeds weer nieuw en verrassend repertoire. Het gezelschap heeft daarbij vaak gerenommeerde componisten, auteurs en zelfs ensembles aan zich weten te binden. Het Theaterkoor van Dario Fo kan ondertussen, dankzij zijn hoge kwaliteit, rekenen op vele uitnodigingen in binnen- en buitenland, en individuele zangers ervan vallen met regelmaat in de prijzen.

3 gedachten over “Theaterkoor

 1. Geachte mevrouw, meneer,

  Met veel plezier maakte ik kennis met “Dario Fo” bij HGT! Fijn om te zien hoe een koor “out of the box” werkt!

  Ik ben sopraan en zoek een goed, professioneel ingesteld koor/ensemble om in te zingen. Zoekt u toevallig een professioneel geschoolde sopraan, representatief uiterlijk en een heel makkelijke stem, dan zou ik graag in contact komen met u.

  Mijn adresgegevens, behalve mijn emailadres, zijn Jo-Anne Spier, Peppinghof 1, 1391 BA Abcoude, tel. nr. 06-588 233 52.

  Heel veel succes gewenst met HGT en uw andere optredens!

  Met vriendelijke groet,

  Jo-Anne Spier

 2. dag, werkt het theaterkoor van Dario Fo met audities? Als ja, is daar een datum voor bekend? of is er een andere wijze van selectie van geinteresseerde zangers?

  Vriendelijke groet,
  Kristien Jansen
  De Lier
  mooie alt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>