Theaterkoor

Theaterkoor Dario Fo

Een groep talentvolle zangers en zangeressen zingt in het theaterkoor van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Het koor brengt uiteenlopende muziekstijlen met een prachtige mix van stemmen. Vele concerten, opera’s, musicals staan inmiddels op het repertoire. Landelijke  bekendheid verwierf het koor door producties en optredens onder andere met The Kyteman Orchestra, NJO, DNOA (Dutch National Opera Academy)Asko|Schönberg, Tania Kross en door optredens voor radio en televisie zoals bij 3FM en bij De Wereld Draait Door. Ook internationaal zette het koor zichzelf op de kaart; met bands als Alt-J, jazzpianist en -componist Gwilym Simcock, The Kyteman Orchestra en Thus:Owls werd opgetreden op grote festivals zoals Lowlands, Pinkpop en op poppodia in Berlijn en Londen.

De a cappella versie van ‘Bangerang’ van Skrillex werd een grote hit op YouTube en ging de hele wereld over.

Theaterkoor Dario Fo-DSC_4512ckrcwNaast bestaande muziekstukken zingt het koor ook eigen repertoire gecomponeerd door huiscomponist/arrangeur Boudewijn Ruigrok. Het koor kan tevens optredens-op-maat verzorgen, geheel naar wens van de opdrachtgever. Het koor kenmerkt zich door een Westlandse mentaliteit van aanpakken en doen met verrassende resultaten. Neem eens contact op via boudewijn@dariofo.nl.

Veel zangers en zangeressen van het theaterkoor zijn opgeleid op Theaterschool Koperen Kees, een onderdeel van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Maar ook studenten van diverse conservatoria en andere talenten maken deel uit van het koor.

 


Tania Kross vroeg Theaterkoor Dario Fo om de koorpartijen van de Habanera uit Bizets Carmen voor zijn rekening te nemen voor het tv-programma Typisch Tania.


Samen met de Britse band ∆ (Alt J) zong Theaterkoor Dario Fo Interlude op Lowlands 2012.


Een video-impressie van het concert dat Theaterkoor Dario Fo gaf met jazzpianist en -componist Gwilym Simcock voor het Movies that Matter-festival.


De band Thus:Owls vroeg Theaterkoor Dario Fo en muzikanten van The Kyteman Orchestra om live opnames te maken van een aantal van hun nummers.

3 gedachten over “Theaterkoor

 1. Geachte mevrouw, meneer,

  Met veel plezier maakte ik kennis met “Dario Fo” bij HGT! Fijn om te zien hoe een koor “out of the box” werkt!

  Ik ben sopraan en zoek een goed, professioneel ingesteld koor/ensemble om in te zingen. Zoekt u toevallig een professioneel geschoolde sopraan, representatief uiterlijk en een heel makkelijke stem, dan zou ik graag in contact komen met u.

  Mijn adresgegevens, behalve mijn emailadres, zijn Jo-Anne Spier, Peppinghof 1, 1391 BA Abcoude, tel. nr. 06-588 233 52.

  Heel veel succes gewenst met HGT en uw andere optredens!

  Met vriendelijke groet,

  Jo-Anne Spier

 2. dag, werkt het theaterkoor van Dario Fo met audities? Als ja, is daar een datum voor bekend? of is er een andere wijze van selectie van geinteresseerde zangers?

  Vriendelijke groet,
  Kristien Jansen
  De Lier
  mooie alt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>